Lekváros derelye
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 2 db tojás
töltelék
- 0.5 kg szilvalekvár
kenéshez
- tojásfehérje
forgatáshoz
- zsemlemorzsa
- vaj
Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrjuk. Olyan tésztát gyúrjunk, hogy lisztezés nélkül nyújthassuk leveltészta vékonyságúra. Vegyük kétfelé. Az egyik felébe kis halmokat rakunk a szilvalekvárból, a másik felét megkenjük tojásfehérjével, és ráhajtjuk a lekváros felére. Ujjunkkal gyengén benyomjuk a halmok közt s derelyemetszővel apró derelyékké vágjuk. Felforralunk vizet, megsózzuk, kifőzzük. Vajban megpirítjuk a zsemlemorzsát, megforgatjuk benne a kész derelyét. Porcukorral tálaljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.